
Ponturi utile intr-o cura de slabire
- Hotaraste singur momentul in care vrei sa incepi o cura de slabire si incepe cand esti convins ca o faci inainte de toate pentru tine si nu pentru altcineva.
- Nu-ti stabili stachete nerealiste sau idealuri imposibil de atins, in asa fel incat, nerealizandu-le sa nu devi frustrat, deprimat si gata sa o iei de la capat cu mancatul haotic.
- Consulta medicul inainte de a incepe o cura de slabire.
- Evita pe cat posibil, si mai ales in primele saptamani ale unei cure de slabire, sa mergi la evenimente care presupun mese festive.
- Nu-i trata pe cei care tin cura de slabire ca pe niste suferinzi, si nu le plange de mila.
- Cei care au luptat cu kilogramele in plus trebuie sa recunoasca cinstit ca acestea se depun din cauza mancatului in exces, adica mancarea pe care o consumati in plus fata de nevoile noastre nutritive si energetice.
- Dietele pot reduce grasimea sau apa din organism, dar nu pot deveni un mod de viata.
- Nu pleca nicodata la cumparaturi cu stomacul gol.
- Pentru a pierde in greutate, trebuie sa reduci ratia alimentara, sa respecti regulile fundamentale ale nutritiei si sa admiti ca trebuie sa faci niste sacrificii.
- Daca tocmai ti-ai inceput programul dietetic, nu te sfatuiesc sa-i vorbesti despre asta prietenului sau prietenei, ci sa actionezi cu hotarare in directia scopului pe care ti l-ai fixat.
- Chiar daca se pare mai simplu sa te indopi cu supa de varza ori de cate ori cantarul din baie nu arata cifra pe care o doresti, gandeste-te o clipa la sanatatea ta. Aceasta joaca permanenta de-a slabitul poate avea urmari definitive asupra organismului tau. Incearca sa tii un fel de jurnal alimentar. Scrie la sfarsitul fiecarei zile ce ai mancat si calculeaza cu aproximatie cate calorii au
produsele consumate. - Nu este foarte greu sa slabesti, mai dificil este sa-ti mentii greutatea dupa aceea.
- Atunci cand se gateste pentru sarbatori sau pentru o aniversare, fii de ajutor oriunde, dar nu in bucatarie. Daca familia nu te ajuta si nu-si modifica stilul de alimentatie in perioada dietei tale, e de preferat sa mananci separate.
- Cand m-am hotarat sa slabesc, mi-am facut o serie de poze pe care le-am lipit prin casa in locuri cat mai vizibile: frigider, camara, dulap.
- De cele mai multe ori, in timpul curelor de slabire, iti este pofta de cate ceva, si nu foame. Invata sa nu confuzi aceste doua senzatii si sa gestionezi momentele respective.
- Scuze precum „am renuntat la dieta de sarbatori” sau „daca tot am gresit, ce rost are sa continui” nu sunt premise. N-o sa te ingrasi cu siguranta dintr-o singura masa, cu conditia ca exceptia sa fie unica.
- Nu manca seara cu minimum 3 ore inainte de culcare si, cu atat mai putin, noaptea. Daca nu scapi de aceste obiceiuri, nu vei slabi, nu vei avea un somn odihnitor, iar problemele de sanatate nu vor intarzia sa apara.
- Atunci cand te straduiesti sa slabesti, kilogramele nu se pierd cu aceeasi viteza pe tot parcursul dietei.
- La aniversari sau mese speciale, bauturile alcoolice nu lipsesc si sunt greu de refuzat. Ciocneste si bea 3-4 inghitituri. Vei fi scutit de insistente.
- Nu trebuie sa faci de maine 2 ore de sport pe zi, ci poti sa o iei treptat. Incepe cu plimbari prin parc.
- La sfarsit de saptamana sau atunci cand ai ocazia, recupereaza orele de somn pierdute. Ai grija: lipsa somnului iti poate slabi vointa si motivarea.
- Este firesc sa iti fie foame cu putin timp inainte de masa.
- Invata sa depasesti momentele inevitabilelor depresii, oricum altfel decat mancand lucruri interzise.
- Nu manca pe fuga si mesteca pe indelete! Alimentele bine mestecate se digera mai usor.